AFLEVERING 19

The Ivory Club

Voor deze podcast aflevering zaten we samen met Laura Valkiers en Stéphanie Bosten het duo achter bruidsboetiek The Ivory Club & Le Chapeau. We praten onder andere over hoe ze elkaar hebben leren kennen, waar ze hun collectie shoppen & wat hun nieuwste projecten zijn. Bezoek zeker ook een keertje de website van The Ivory Club.

Podcast Studio Salon Aflevering 19: The Ivory Club

Ben je benieuwd wat je mag verwachten? Hieronder lees je al een fragment uit deze aflevering.

Hoe lang op voorhand moet je nu best langskomen voor een bruidsjurk te bestellen? Een eerste fitting, zeker als je van plan bent om meerdere winkels te doen, kan je toch best 12 maanden op voorhand langskomen. Maar als je al een goed idee hebt van wat je wil & je weet dat je in onze winkel iets wil kopen, is 8 maanden de termijn die je moet rekenen.

Dit is met een second fitting en retouches bij inbegrepen. Een levering duurt ongeveer een half jaar. Dat kan ook sneller, maar dan zal er een meer kost zijn.

Hoe gaat het in zijn werk bij The Ivory Club?

Hoe is de werking bij jullie juist? Stel ik kom 12 maanden op voorhand bij jullie aan & ik vind hier de perfecte jurk. Wat gebeurt er dan?

Dan zeg jij JA! En dan krijg jij prosecco van ons. Dan nemen wij jouw maten op en bestellen de jurk.
We plannen dan ook direct een second fitting in met de naaister erbij. Dit is ongeveer een tweetal maanden voor de trouwdag. Dat is niet te ver van de trouwdag af, meestal zit je dan wel op je gewicht want veel vrouwen willen nog wat sporten of wat strakker zijn, of ook niet, want dat hoeft helemaal niet.

Tweede fitting

Tijdens de tweede fitting, is het belangrijk dat je je trouwschoenen meeneemt & wat ook aan te raden is, is om je bridal lingerie aan te doen. Dan weet je onmiddellijk of hetgeen je gekocht hebt, goed is. Maar schoenen is wel echt heel belangrijk. Want als je deze niet bij hebt, moet er vaak nog een derde pasbeurt ingepland worden omdat de naaister niet goed de lengte van het kleed kan inschatten.
Is dit altijd al goed gelopen, zo’n fitting? Uiteindelijk… is iedereen hier altijd al met een smile naar buiten gegaan. Maar binnen is er ook al wel eens een traantje of twee gevloeid.

Bekijk hier de foto’s van onze bruid met een kleed van The Ivory Club.