AFLEVERING 20

Touch Of Gold

We werden hartelijk onthaald door Stefanie van Touch Of Gold voor een fijne babbel. Stefanie is kalligraaf en ontwerpt voor jou de meest unieke en persoonlijke uitnodiging, welkomstbord, bedankkaartjes en zoveel meer. Benieuwd naar het werk van Touch of Gold, bezoek snel haar website.

Podcast Studio Salon Aflevering 20: Touch Of Gold

Hieronder kan je al een kort stukje lezen uit deze aflevering.

Kalligrafie door Touch Of Gold

Stefanie, kan je eens wat voorbeelden geven van dingen die jij allemaal kalligrafeert? Wat maak jij allemaal? Ghoh… Heel veel. Als je spreekt over kalligrafie, kalligrafie gaat echt over het gebruik van een kroontjespen en een kroontje. Dat gaat dan vooral over papierwaren maar even goed agaat schijfjes. Dat zijn zo’n natuurstenen en die worden heel vaak gebruikt als naamkaartjes. Maar ik personaliseer veel meer dingen dan dat.

Bijvoorbeeld plexiglas, maar dat is dan een andere techniek. Dat is niet met een kalligrafiepen. De decoratieborden die ik maak zijn ook allemaal met de handgemaakt, maar niet persé gekalligrafeerd. Maar jij bent ook linkshandig. Maakt het dat niet moeilijker? Ik ben het natuurlijk wel zo gewoon. Vroeger kwam ik altijd thuis met blauwe handen van school, haha. Omdat ik altijd in mijn pen hing. Het was in het begin wel een uitdaging om te zoeken naar een manier waarop je hand niet in de inkt hangt. Maar ik gebruik ook een oblique pen. Dat is een pen waarbij je opzetstukje langs de zijkant staat.

Wat zijn jouw favorieten?

En welke dingen kalligrafeer of maak jij het liefst? Of wat vind je het leukst om te doen? Uhm… het liefste maak ik toch wel uitnodigingen. Omdat dit toch ook wel de meeste reacties teweegbrengt van de gasten. Maar wat ik ook vaak doe is in winkels of voor merken ‘live’ kalligraferen dus gewoon items personaliseren. Dat zijn items van hout, leder, verschillende soorten ondergrondstof. Dus wat ik het liefst doe, zijn niet persé de dingen die ik het liefst kalligrafeer maar wel waar dat mensen het meest blij mee zijn. En dat brengt veel voldoening.

Voor welke merken werk je?

Voor welke merken werk jij soms? Of waar kunnen mensen jou tegenkomen om iets te laten kalligraferen? Ik heb in het verleden al gewerkt voor Boss, Chanel, Rituals,… Ik vind de combinatie van niet enkel achter mijn bureau zitten kalligraferen, maar ook in winkels komen, supertof. Voor mij is kalligrafie ondertussen al iets vanzelfsprekend, dus het is wel leuk om te zien dat mensen nog steeds zo verwonderd of blij zijn met een gepersonaliseerd item.

Bekijk hier nog meer afleveringen van onze podcast.