Aflevering 21

Intimate wedding

In deze aflevering brengen we een ode aan het concept ‘intimate wedding’. Huwelijken die gevierd worden met een kleine groep gasten. Wij zijn alvast fan & hopen jullie ook te overtuigen van deze manier van trouwen.

Beluister deze aflevering nu op:

Hier lees je al een stuk uit onze babbel over dit topic.

Die intimate weddings kunnen echt iets van de toekomst worden. En misschien moeten we dankbaar zijn, voor iets wat nu een tegenslag is (lees – Corona) wat we kunnen omzetten in iets heel moois. Dat we er toch iets positiefs, iets fijns, iets leuks aan kunnen overhouden. Daarom geen nieuw idee maar dat er gewoon een switch komt.

Zodat je niet die receptiegasten van je ouders moet uitnodigen of collega’s die je niet graag hebt. Dat we gewoon wat afstappen van het traditionele. Een echte eye-opener dus. Het kan ook anders en dat kan ook perfect zijn. Maar ik denk dat als je dit een jaar geleden zou gezegd hebben, je wel wat tegenwind zou krijgen. Want je moet bepaalde personen toch uitnodigen? Maar ik denk dat er nu wel een mentaliteitsswitch is geweest.

Met een beperkte gastenlijst kan je ook een heel goed feestje bouwen. Daar heb je geen 200 gasten voor nodig. Het is ook tof dat je misschien je trouw kan splitsen in 2 of 3 delen. Waarom moet je maar één keer één dag hebben? Als je het bijvoorbeeld liever klein houdt, kan je deel 1 met je familie doen, deel 2 met je vrienden en deel 3 een dansfeest. We zijn nu op punt gekomen dat we trouwfeesten anders kunnen bekijken en dat intimate weddings koploper kunnen worden.

Maar wat verstaan wij onder een intimate wedding? Wanneer kan je het nog intiem noemen? Ik denk dat het dan toch wel maximum 50 gasten moeten zijn. Dit zijn dan echt je dichte familie en dichte vrienden. Meer hoeft dat niet te zijn. Het is zeker geen gemakkelijke puzzel om te leggen. Dit is natuurlijk ook niet voor elk koppel mogelijk. Maar mensen gaan er nu wel meer begrip voor hebben dat je het kleinschalig wil houden. Omdat het meer ingeburgerd zal worden. Het zal hopelijk zelfs een trend worden.

Bekijk op onze wedding pagina nog meer intimate weddings.

BELUISTER DEZE AFLEVERING VAN ONZE PODCAST HIER