AFLEVERING 18

Minn Momentvormgeving

In deze aflevering zitten we aan tafel met Olga. Zij is ceremoniespreker en oprichter van Minn Momentvormgeving. Wij hebben al onze vragen op haar afgevuurd en zij vertelt met veel passie over wat ze doet. Neem zeker ook eens een kijkje op haar website.

Podcast Studio Salon Aflevering 18: Minn Momentvormgeving

We delen graag al een fragment uit deze podcast aflevering.

Minn Momentvormgeving

Olga heeft dit jaar nog iets nieuws ontwikkeld. Een ceremonie-toolkit. Waar Sanya en ik superhard fan van zijn. Wij hebben ‘m ook al in het echt gezien en ja… dat was gewoonweg prachtig. Wij waren een van de eersten die ‘m te zien kregen. Dus vertel daar eens wat meer over.

Ceremonie toolkit

Dat is eigenlijk een vervolg op het boek ‘Ja, ik wil’ (dit boek heeft Olga uitgebracht samen met fotografe Tasja Van Rymenant). Omdat ik echt wel heb ingezet op koppels die zelf aan de slag willen gaan en die zelf ook creatief zijn. Maar die eigenlijk de tools ontbreken om het tot een goed einde te brengen. Dus het boek dient meer ter inspiratie en de toolkit is echt een praktisch werkboek om je ceremonie voor te bereiden.

Dus dat is echt een invulboek op basis waarvan je eigenlijk je concept kunt uitwerken en waarbij je de structuur van je ceremonie kan bepalen. En in het laatste deel zitten er veel tips voor de ceremoniespreker. Tips om teksten te schrijven en praktische tips om te spreken voor publiek. Dus alles wordt hier gebundeld. Alles wat ik weet, op basis van mijn eigen werkwijze.

Leuke extra’s

Bovendien is het grafisch ook supermooi uitgewerkt. En er zitten ook nog leuke extra’s in. Je hebt de toolkit in drie vormen. De vorm waar ik in mijn hoofd op heb ingezet is dat je de werkboekjes hebt, wat het meest belangrijk is en dat je daarbij ook nog wel wat extra’s hebt om de beleving rond te maken.

Heel het pakket zit in een houten doos en die kan multifunctioneel ingezet worden. Ofwel is het een bewaardoos voor je ceremoniezaken in te bewaren. Maar het kan ook een doos zijn waar je geschenkjes in bewaart of tijdens de ceremonie gebruikt om wenskaarten in te stoppen of een soort van gastenboek,… Er zitten ook gelofte boekjes in, want ja, een A4-blaadje vindt niemand tof, ook de fotograaf niet. Er zitten ook nog naamkaartjes in, kaartjes om plaatsen te reserveren, wenskaarten, …

Eigenlijk alles om de basis van je ceremonie vorm te geven. Het is echt voor koppels die het zelf willen doen. Het is waardevol omdat het je stapsgewijs begeleidt om je eigen ceremonie in elkaar te steken. En het is gewoon ook een leuke herinnering om achteraf bij te houden.

Luister naar al onze afleveringen.