Trouwen in de winter

Seizoen

Hoewel winterhuwelijken nog steeds minder voorkomen dan zomerhuwelijken, zijn ze de laatste jaren steeds populairder geworden. Hanne en Andy kozen vastberaden voor de maand december voor hun bruiloft, in de hoop op een romantische winterse sfeer met sneeuwval. Hoewel de sneeuw hen in de steek liet, zorgden de ijskoude temperaturen ervoor dat de jenevers de perfecte manier waren om warm te blijven.

Locatie

Het stond buiten kijf dat het huwelijksfeest in Limburg moest plaatsvinden, en de mogelijkheid om de gasten te laten overnachten was een groot pluspunt. Martin’s Rentmeesterij in Bilzen was daarom de ideale locatie voor Hanne en Andy’s bruiloft. Het gebouw bood de perfecte balans tussen moderne en authentieke elementen, iets wat het koppel met hun achtergrond in de architectuur bijzonder kon waarderen.

Styling

Bij een wintertrouw in december dachten we automatisch aan veel kaarsen, schapenvellen, kerstbomen en enorm veel lichtjes. Met deze elementen waanden we ons meteen in winter wonderland. Annelies van Arima Styling was zich bewust van de overvloed aan kaarsen en koos daarom voor een minimalistische benadering bij de bloemen op tafel, waardoor de romantische sfeer van de kaarsen nog meer tot uiting kwam.

Ceremonie & Kerstmarkt

Bij de start van de ceremonie kreeg elke gast een glaasje wijn, wat meteen de rode draad van het feest werd. Bij de intrede van Hanne begon iedereen met zijn glas te rinkelen, wat een kippenvelmomentje veroorzaakte. Julie van Erewoord nam vervolgens de begeleiding van de ceremonie op zich. Na de ceremonie konden alle gasten genieten van een sfeervolle kerstmarkt, met heerlijke jenevers, varken aan ‘t spit en fancy hot dogs. Het was de perfecte manier om de winterse sfeer voort te zetten en samen te genieten van het feest.

Mua + haarstyliste
Myrthe Jans

Planning + styling + grafisch werk
Salon Weddings

Bloemen
Arima Styling

Videograaf
Heimat Verhalen

Decoratie materiaal
Salon Verhuur

Locatie + catering
Martin’s Rentmeesterij

Catering
Tommer Catering