AFLEVERING 15

Veiligheidsraad

We hebben een hele aflevering gewijd aan de corona versoepelingen die de Veiligheidsraad heeft meegedeeld op 3 juni 2020. Corona houdt ook ons volledig in de ban. En tijdens deze aflevering willen we jullie wat bijpraten over wat er in de huwelijksbranche mag en wat nog niet.

Daarnaast geven we jullie ook graag mee wat alternatieven kunnen zijn. Zodat je toch nog je feest kan laten doorgaan. Wel met de maatregelen die nu vooropgesteld zijn, in acht genomen uiteraard.

Podcast Studio Salon Aflevering 15: Veiligheidsraad

We delen graag al een kort fragment uit deze aflevering.

Er was heel veel commotie over het feit ‘waarom mogen religieuze huwelijken wel doorgaan in juni en met zoveel personen en waarom geen persoonlijke ceremonies’? Maar ik heb ergens gelezen dat religieuze ceremonies een grondwettelijk recht zijn. Daarom worden ze dus sneller versoepelt. Tegen de grondwet kunnen wij niks inbrengen… Ook het coronavirus niet.

Maar ondertussen is er wel enorm hard gelobbyd tussen de overheid & enkele voortrekkers uit de huwelijkssector. Zij zetten allemaal hun schouders onder onze sector om allerlei zaken te laten versoepelen. Daarnaast willen ze de ministers vooral ook duidelijk maken wat de huwelijkssector allemaal inhoudt. Want dat gevoel heb ik vaak gehad, dat zij niet goed weten wat dat allemaal is. Dat ze geen flauw benul hebben van wat er allemaal bij komt kijken. Dat ze geen idee hebben van hoeveel leveranciers er mee achter de schermen zitten. Zeker niet als je ‘alternatief’ gaat trouwen.

Als je bijvoorbeeld in een tent gaat trouwen waar je alles zelf organiseert, weet je dat er heel veel bij komt kijken. Of die ministers weten dat misschien niet. Want Jan Jambon gaat ook trouwen dit jaar, maar dat zal misschien heel klassiek zijn. Dus hij zal misschien denken dat een trouwfeest organiseren heel easy gaat. Maar dat is dus niet altijd zo.

Laatste ontwikkelingen

Volg de laatste ontwikkelingen van de veiligheidsraad op deze webblog.