Catering trouw

Aflevering 14

Catering tips

In deze aflevering geven wij jullie allerlei catering tips waar je rekening mee kan houden tijdens het boeken van een cateraar voor jullie bruiloft. Hoe lang op voorhand leg je best een cateraar vast? Welke formules bestaan er allemaal? Welke prijs mag je verwachten per persoon? Wij starten deze podcast met nog enkele updates van hoe het met ons gaat en aan welke projecten wij aan het werken zijn. Dus als jij onmiddellijk naar de orde van de dag wil: minuut 17 ;-).

Beluister deze aflevering nu op:

Ben je benieuwd wat je mag verwachten? Hieronder lees je al een fragment uit deze aflevering. 

Hoe lang op voorhand leg je best een cateraar vast? Dat is toch wel een van de eerste leveranciers die je vastlegt. Je begint uiteraard eerst met de datum en locatie, maar daarna volgt direct de zoektocht naar de cateraar. Dus deze mag je zeker een jaar (of zelfs anderhalf jaar) op voorhand vastleggen. Zeker als je de beste keuze wilt hebben. Soms kan het ook zijn dat als je een bepaalde locatie kiest, er een vaste cateraar aan verbonden is. Dat kan je keuze vergemakkelijken. Maar stel dat je een goede connectie hebt met een specifieke cateraar (vrienden, ze hebben een restaurant waar jullie vaak komen, …) en je zou graag hebben dat zij voor jullie trouwfeest het eten voorzien, kan je altijd aan de locatie de vraag stellen of je de vaste cateraar kan uitkopen. Dan betaal je een afkoopsom, wat natuurlijk ook een beetje zonde is, maar dan kan je alsnog samenwerken met een cateraar naar keuze. Dus stel deze vraag! En dan kunnen jullie nog zien wat jullie beslissen. Er zijn ook sommige locaties die samenwerken met een aantal cateraars, die jou dan nog de keuze geven om te kiezen tussen vier à vijf cateraars. Dus op die manier kan je altijd wel iemand vinden die aanleunt bij wat jullie willen of wat jullie concept is.

Bekijk bij onze ‘weddings’ met welke cateraars we al hebben samengewerkt. Beluister ook de volledige podcast voor nog meer catering tips.

BELUISTER DEZE AFLEVERING VAN ONZE PODCAST HIER