AFLEVERING 13

Hoeveel kost een trouwfeest?

Alweer een nieuwe aflevering. Eentje die jij zeker wil beluisteren! Als jij gaat trouwen zal jij je vast en zeker afvragen hoeveel een trouwfeest nu effectief kost. Wat zijn gangbare prijzen? En waar moet je rekening mee houden? Wij zochten het voor je uit aan de hand van drie voorbeeld budgetten.

Podcast Studio Salon Aflevering 13: Hoeveel kost een trouwfeest?

Hieronder kan je al een kort fragment uit deze aflevering lezen.

Up next: de fotograaf. Het eerste koppel heeft een fotograaf kunnen strikken voor € 1.300. Toen ze deze fotograaf geboekt hadden, was zij nog een beetje ‘upcoming’. Dus vandaar dat haar prijzen nog niet super hoog waren.

Je kan dus geluk hebben als je net een beginnende fotograaf kiest. Als dit een budgetpost is waarop jullie wat willen besparen, is dit de ideale manier. Ga op zoek naar beginnende fotografen waar je fan bent van de stijl.

Het tweede koppel zou ongeveer een € 1.000 betalen voor hun fotograaf. Maar het is wel iemand die ze kennen dus het kan hier wel een vriendenprijsje zijn. Want dit is niet echt een heel realistische prijs voor een fotograaf. Maar moest het zijn dat jullie iemand kennen die fotograaf is, dan kan dat zeker!

En het derde koppel die zijn voor een fotograaf gegaan die al iets langer in het vak zit. Dus haar prijzen liggen dan ook een stuk hoger. Zij betalen voor hun fotograaf € 3.400. Dat is ook het enige wat gaat overschieten na de trouwdag, dus dat is zeker een aanvaardbare prijs. Het zal er ook vanaf hangen hoeveel belang je er aan hecht of je die prijs eraan wilt geven.

Op basis daarvan kan je beslissen hoeveel budget je hiervoor wilt uitrekken. Wil je een volledig plaatje krijgen van hoeveel kost een trouwfeest? Beluister dan deze aflevering op Spotify of Apple Podcasts.

Wat kost een weddingplanner? Onze prijzen kan je terugvinden op de diensten-pagina.