flower painting

DIY: Flower Painting

DIY flower painting, yes! We hebben duidelijk de smaak te pakken met onze projectjes. Want eerlijk wat moeten we anders doen tijdens deze lockdown 2.0? Deze keer gaan we creatief aan de slag met gedroogde bloemen.

Vorige week was ik opzoek naar wat opfrissing in huis. Een kerstboom was me nog wat te vroeg. Ik wacht traditioneel tot Sinterklaas gepasseerd is, call me old fashioned! Maar bloemen kunnen nooit kwaad, daarom ging ik op schattenjacht in de weelderige tuin van mijn mama. Daar zag ik een paar gedroogde hortensia’s staan. Ook wel Annabelle genoemd in de volksmond. Met deze prachtige bloemen ging ik aan de slag.

Wat heb je nodig voor flower painting:

  • gedroogde bloemen
  • spuitbus in een kleur naar keuze
  • karton
  • een mooie vaas

DIY flower painting – zo ga je aan de slag!

Knip de bloemen met een zo lang mogelijke steel. Je kan ze nadien nog altijd korter knippen. Laat je bloemen ondersteboven drogen in niet-vochtige ruimte. Het drogen van bloemen kan 1 tot 8 weken duren, afhankelijk van de soort. Wanneer je bloemen knisperig aanvoelen, dan weet je dat ze droog zijn.

Leg daarna de bloemen neer op een groot stuk karton & spuit ze in een kleur naar keuze. Wanneer de verf is ingetrokken/opgedroogd kan je bloemen gaan schikken in een vaas. Snijd eventueel de stengels nog wat korter voor een mooie decoratie.

Et voilà, je hebt een nieuw pronkstuk in huis. Painted flowers zijn, met de juiste kleuren, ook vooral leuk tijdens de feestdagen. Maak er indruk mee tijdens jouw tafelstyling.
Volg hieronder het filmpje van onze DIY floral painting. Of bekijk het rechtstreeks op TikTok.

Kan je niet genoeg krijgen van DIY’s? Bekijk dan ook zeker de tutorial van de twisted candles.

Gepubliceerd op
11 november 2020

Auteur
Sanya Heylen