DIY twisted candles

DIY twisted candles

Gepubliceerd op
08/11/2020

Auteur
Sanya Heylen

Je kan er haast niet naast kijken: de twisted candles zijn hot & happening! Je zal ze waarschijnlijk al hebben zien passeren op Instagram of verschillende webshops. Maar wist je ook dat je deze gemakkelijk zelf kan maken?

Het enige wat je nodig hebt voor deze DIY is:

  • (oude) diner kaarsen
  • een hoge vaas of kom
  • warm water (géén kokend water!)
  • bakpapier of oude kranten
  • een stel mooie kandelaars

Belangrijke sidenote: gebruik kaarsen die binnen én buiten dezelfde kleur hebben. Als je kaarsen binnenin wit zien gaat het trucje niet werken.

DIY twisted candles - maak zelf je gedraaide kaarsen!

Allereerst nemen we warm water. Let op dat je géén kokend water neemt. Hierdoor zullen de kaarsen volledig smelten en kan je glazen vaas barsten. Het water mag ongeveer een 40 graden warm zijn.

Doe dit warm water in een hoge vaas of kom zodat je de kaarsen mooi kan onderdompelen. Het maakt niet uit of je de kaarsen met de lont of omgekeerd in het water zet. Beiden kan. Let er enkel op dat je de onderkant nog in een kandelaar kan zetten.

Wanneer de kaarsen 15 minuten in het water zitten mag je deze er uit nemen en ze op bakpapier of op een oude krant leggen – zo vermijd je vlekken op je tafel. Druk daarna de kaarsen 1cm plat en begin met draaien. This is the moment where the magic happens!

Laat de kaarsen voldoende afkoelen en plaats ze daarna in enkele hippe kandelaars. easy peasy lemon squeezy, toch? 😉

Volg hieronder ook ons tiktok-filmpje voor de instructies.

Kan je niet genoeg krijgen van DIY’s? Bekijk dan ook zeker onze tutorial over flower painting.

Succes!