weddingplanner worden

Weddingplanner worden

Zit het ook in jouw bloed om feesten te organiseren of te stylen zodat elke gast zich waant in Pinterest-land? Maar ontbreekt het je aan ervaring of vind je geen hedendaagse opleiding die je alle handvaten meegeeft? Kortom wil jij weddingplanner worden? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Salon Weddings biedt namelijk een opleiding aan waarbij jij je kan ontpoppen tot weddingplanner en/of weddingstyliste.

Dit mag je verwachten van onze opleiding

Wanneer je gekozen hebt voor één van onze opleidingen (weddingplanner / weddingstyliste of de combinatie), mag jij je verwachten aan 9 of 11 modules. Welke modules dit zijn, lees je op onze opleidingspagina. In het begin van onze opleiding krijg je ook een werkboek, zodat je bij elke module onze vragen en opdrachten kan invullen. Na 3 modules plannen we telkens een één-op-één gesprek in zodat we alle opdrachten kunnen overlopen, een rollenspel kunnen spelen, vragen kunnen beantwoorden, enzoverder. Kortom leer je alle taken van een weddingplanner.

Eenmaal de modules zijn afgerond, zullen we ook een live sessie organiseren zodat je alle andere cursisten kan ontmoeten. Daarnaast krijgen jullie dan ook een opdracht zodat je de theorie kan omzetten in de praktijk. Als kers op de taart laten we je ook graag meelopen met een huwelijk van SALON Weddings, zodat je ervaring kan opbouwen voor een écht huwelijk. Fantastisch toch?

Wat anderen zeggen over onze opleiding

Moest je nog niet overtuigd zijn over onze opleiding, laten we Wencke aan het woord. Een deelneemster van editie één. Je kan hieronder haar antwoorden lezen op onze vragen.

Welke tip is je het meest bijgebleven?

Het zoeken naar je ideale klant is belangrijk. Je kan niet iedereen pleasen, door goed na te denken over wat je wil uitstralen en welke type klant je wil aantrekken, worden vele zaken gemakkelijker. In het begin komt er zoveel op je af, zijn er zoveel verschillende keuzes te maken, door goed na de denken over deze ideale klant kan je nadien makkelijker starten met het bepalen van je Instagram content, kleurenpalet, je kan je verder differentiëren van andere stylistes en je verder verdiepen in je eigen stijl. En is het ook leuker dat je het type klant aantrekt dat volledig achter jouw stijl staat.

Welke module vond je het interessants en waarom?

Alle modules brengen je kennis bij, het draait niet alleen om styling maar er komt zoveel meer bij kijken.
Je hebt de basis nodig om je dan verder te kunnen verdiepen (ik ben als leek gestart). Businessplan en ideale klant heel interessant om op voorhand goed over na te denken, het vergemakkelijkt het proces nadien. Het rollenspel in de module Klantcontact heeft me veel bijgeleerd, was heel praktisch en hierdoor voel je je veel zekerder om een eerste gesprek aan te gaan met een koppel. Hierdoor heb je alvast een eerste vragenlijst / checklist klaar. Uiteraard is het deel over de styling waar iedereen naar uitkijkt als weddingstyliste to be, en zijn de vele tips en weetjes zeer interessant. De opdracht om een moodboard op te maken is heel waardevol, verschillende aspecten van de cursus vloeien hier samen. Ook de tips die jullie meegeven voor het administratieve gedeelde hebben me al veel verder geholpen, Asana ben ik reeds beginnen te gebruiken en ben er zeker van dat de anderen programma’s in de komende weken gebruikt zullen worden. Maar wat me het meest zal bijblijven van deze opleiding, is jullie warmte en het oprecht meedenken en op weg helpen van ieder van ons.

Vond je de opleiding zijn prijs waard? Ja/nee & waarom?

Volmondig JA. Het is uiteraard een hele investering, maar de waarde die je ervoor terugkrijgt is enorm. De cursus omvat alle aspecten die je nodig hebt om te starten. Maar wat de cursus zeker zo waardevol maakt is de manier waarop jullie deze cursus hebben ingevuld. De verschillende calls, het meedenken met ieder van ons, de live-meeting met andere cursisten, de whatsapp groep met mede-cursisten,… dit alles maakt dat ik zo ontzettend blij ben dat ik die kans heb gegrepen en het laatste plaatsje heb kunnen bemachtigen.

Heb je na de opleiding alle tools in handen om je eigen zaak te starten?

JA! Het enige wat nu ontbreekt is ervaring, nu is het aan ons om alle opgedane kennis in de praktijk te gaan toepassen.

Hoe jij je kan aansluiten bij de derde editie van onze opleiding?

Momenteel bieden wij geen opleiding aan, maar houd zeker onze socials in het oog voor updates hieromtrent. Wil je er als eerste bij zijn? Stuur ons dan een mailtje en wij zetten je op de wachtlijst.

Gepubliceerd op
30 januari 2021

Auteur
Sanya Heylen